Dr. Szentmiklóssy Margit

Pszichológus. Segítő beszélgetés. Problémamegoldás. Konzultáció.
1024 Budapest, Keleti Károly utca 6.
(A Széll Kálmán téri metró és a 4-es 6-os és 17-es villamos közelében.)
+36-1-31-63-009 | dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu | Kapcsolat: Keressen bizalommal!

A Dívány online oldalán oldalán megjelent cikk:
"Így működik valójában a hipnózis"


A Képmás magazin online oldalán megjelent cikk:
"Ma már nem félnek a hipnózistól az emberek"


Elérhetőségeim:

+36 1 316 3009
(10 és 20 óra között)
1024 Budapest,
Keleti Károly u. 6.

Keressen
bizalommal!

 

"Te magad légy a változás, amelyet látni szeretnél a világban!"
(Mahatma Gandhi)

A kapcsolati feszültség gyengíti az immunrendszerünket

Az emberi kapcsolatainkban átélt idegesség, aggodalom krónikus stressz faktorként működik és gátlást okoz immunrendszerünk egészséges, természetes működésében!

Amikor alvásproblémáikról számolt be a kísérletben résztvevő 85 pár és emellett nyál és vérmintát is vettek tőlük ( Ohio Egyetem. Jarenka) , hogy megállapítsák stressz és hormonszintjüket, valamint az immunfunkciók szintjét, a következő eredményre jutottak: Azok a személyek, akik a pszichológiai tesztek alapján erős kötődési igényeik alapján nagyon feszültek voltak, mert féltek a visszautasítástól és emiatt meg folyamatosan igényelték volna a megerősítést azoktól akiktől szerették volna, valamint az apró konfliktusokat is tragédiaként élték meg, azok 11 %-al magasabb kortizol szintet mutattak ( feszültségmutató szteroid hormon, ami a feszültségre termelődik az emberben), T-sejtjeik pedig 11-22 %-al kevesebb lett, ami gyengébb ellenálló készségre utal. –Azonban csak azokra káros ez az eredmény, akik minden emberi viszony miatt aggódnak és állandóan aggodalmaskodnak!

A kötődés iránti vágyból eredő stressz a gyermekkorból adódik, amikor a gyerekek megtanulják, hogy mennyire számíthatnak gondviselőjükre. Ha a kötődés bizonytalan, nem következetes, vagy hiányos, csökken a biztonságérzet és később más viszonyokban is feszültség mutatkozik megelégedetlenség és elszigeteltség formájában!