Dr. Szentmiklóssy Margit

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
1024 Budapest, Keleti Károly utca 6.
(A Széll Kálmán téri metró és a 4-es 6-os és 17-es villamos közelében.)
+36-1-31-63-009 | dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu | Kapcsolat: Keressen bizalommal!

A Képmás magazin online oldalán megjelent cikk:
"Ma már nem félnek a hipnózistól az emberek"


Elérhetőségeim:

+36 1 316 3009
(10 és 20 óra között)
1024 Budapest,
Keleti Károly u. 6.

Keressen
bizalommal!

 

"Te magad légy a változás, amelyet látni szeretnél a világban!"
(Mahatma Gandhi)

A kapcsolati feszültség gyengíti az immunrendszerünket

Az emberi kapcsolatainkban átélt idegesség, aggodalom krónikus stressz faktorként működik és gátlást okoz immunrendszerünk egészséges, természetes működésében!

Amikor alvásproblémáikról számolt be a kísérletben résztvevő 85 pár és emellett nyál és vérmintát is vettek tőlük ( Ohio Egyetem. Jarenka) , hogy megállapítsák stressz és hormonszintjüket, valamint az immunfunkciók szintjét, a következő eredményre jutottak: Azok a személyek, akik a pszichológiai tesztek alapján erős kötődési igényeik alapján nagyon feszültek voltak, mert féltek a visszautasítástól és emiatt meg folyamatosan igényelték volna a megerősítést azoktól akiktől szerették volna, valamint az apró konfliktusokat is tragédiaként élték meg, azok 11 %-al magasabb kortizol szintet mutattak ( feszültségmutató szteroid hormon, ami a feszültségre termelődik az emberben), T-sejtjeik pedig 11-22 %-al kevesebb lett, ami gyengébb ellenálló készségre utal. –Azonban csak azokra káros ez az eredmény, akik minden emberi viszony miatt aggódnak és állandóan aggodalmaskodnak!

A kötődés iránti vágyból eredő stressz a gyermekkorból adódik, amikor a gyerekek megtanulják, hogy mennyire számíthatnak gondviselőjükre. Ha a kötődés bizonytalan, nem következetes, vagy hiányos, csökken a biztonságérzet és később más viszonyokban is feszültség mutatkozik megelégedetlenség és elszigeteltség formájában!

Klinikai szakpszichoterapeuta segítségével lehetséges minden fajta kapcsolati panaszainkat, problémáinkat időben megoldani, hogy fizikai egészségünk megfelelő lehessen, valamint szabadon, boldogan élhessünk magánéletünkben, munkahelyeinken!