Dr. Szentmiklóssy Margit

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
1024 Budapest, Keleti Károly utca 6.
(A Széll Kálmán téri metró és a 4-es 6-os és 17-es villamos közelében.)
+36-1-31-63-009 | dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu | Kapcsolat: Keressen bizalommal!

A Képmás magazin online oldalán megjelent cikk:
"Ma már nem félnek a hipnózistól az emberek"


Elérhetőségeim:

+36 1 316 3009
(10 és 20 óra között)
1024 Budapest,
Keleti Károly u. 6.

Keressen
bizalommal!

 

"Te magad légy a változás, amelyet látni szeretnél a világban!"
(Mahatma Gandhi)

Amit a depresszióról és kezeléséről tudni érdemes

A depresszió napjainkban sajnos már egyre gyakoribb mentálhigiénés betegség, amelyet nem szabad szégyellni vagy eltitkolni, hanem minél hamarabb segítséget kell kérni a depresszió kezeléséhez

A depressziónak több típusa is létezik, de a kialakulásának okai is eltérőek lehetnek. Összességében elmondható, hogy a depresszió hátterében egyaránt felbukkannak öröklött tényezők, tehát hajlam kérdése, de környezeti hatások is szerepet játszanak a kialakulásában. Ilyenek lehetnek a halmozódó stressz, a napi ritmus, az addig megszokott életmód felborulása, de a szervezet kémiai folyamatainak megbomlása is. 

A depresszió bizonyos személyiségtípussal rendelkező egyének esetében nagyobb előfordulást mutat, így az alacsony önértékeléssel, kevés önbizalommal rendelkező, pesszimizmusra hajló emberek fogékonyabbak rá. 

Elég egy váratlan, mély érzelmeket kiváltó esemény, és bekövetkezhet a baj. A munkahely vagy egy szeretett személy elvesztése felett érzet bánat, kétségbeesés könnyen depresszióba fordulhat. Az okok, a tünetek és a típusok egyénenként változóak lehetnek, de szakszerű segítséggel minden problémára létezik megoldás. 

Önnek is tudok segíteni, a depresszió kezelése lehetséges! Ha úgy érzi, szüksége van szakpszichológus segítségére, vegye fel velem a kapcsolatot, és lépjen ki a fényre!