Dr. Szentmiklóssy Margit

Pszichológus. Segítő beszélgetés. Problémamegoldás. Konzultáció.
1024 Budapest, Keleti Károly utca 6.
(A Széll Kálmán téri metró és a 4-es 6-os és 17-es villamos közelében.)
+36-1-31-63-009 | dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu | Kapcsolat: Keressen bizalommal!

A Dívány online oldalán oldalán megjelent cikk:
"Így működik valójában a hipnózis"


A Képmás magazin online oldalán megjelent cikk:
"Ma már nem félnek a hipnózistól az emberek"


Elérhetőségeim:

+36 1 316 3009
(10 és 20 óra között)
1024 Budapest,
Keleti Károly u. 6.

Keressen
bizalommal!

 

"Te magad légy a változás, amelyet látni szeretnél a világban!"
(Mahatma Gandhi)

Miért hasznos az önismeret?

Az önismeret, a valódi, alapos, mélyreható önismeret egy egész életet végigkísérő kihívás. Többet jelent annál, mint hogy fel tudjuk sorolni a jellemző személyiségjegyeinket vagy el tudjuk dönteni, mivel szeretnénk foglalkozni.

Az önismeret gyakorlásával egyfajta iránytű kerül a kezünkbe, amelynek segítségével könnyebben ki tudunk találni a konfliktusokból, hatékonyabb kommunikációt tudunk folytatni. Tisztábban látjuk önmagunkat, így egy felmerülő problémás szituáció, egy nehézség során egyértelműbben meg tudjuk határozni a valódi okokat, feltérképezni a cselekedeteink mögött rejlő mozgatórugókat.

Sok esetben gyerekkori traumák, rögzült viselkedések állnak egy vissza-visszatérő életséma, akadályokkal teli szituáció hátterében, ilyenkor sokan hajlamosak a környezetüket, körülményeiket vagy másokat okolni, holott kellő önismerettel visszafejthető az ok-okozati láncolat és a probléma gyökeréhez eljutva el lehet kezdeni a valódi megoldások kidolgozását és megvalósítását.

Az önismeret folyamatos fejlődés, rendszeres munka, aminek a gyümölcse magabiztosság, harmónia, kiegyensúlyozottság, siker és boldogság.