Dr. Szentmiklóssy Margit

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
1024 Budapest, Keleti Károly utca 6. | +36-1-31-63-009 | dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu

Néhány tévhit a hipnoterápiával kapcsolatban

A legtöbb ember fejében a hipnózisról alkotott kép a valóságtól távol áll. Sokan gondolják, hogy a hipnózis alvást, eszméletvesztést jelent, vagy a tudatot kontrollálja, esetleg azt, hogy nem is igaz, csak egy misztikum. A hipnoterápia egy olyan módszer, mely jól használható a gyógyítás különféle területein. Nézzünk néhány tévhitet a terápia kapcsán!

  • A hipnózis egy különleges állapot, ami veszélyes? Benne lehet ragadni? - A hipnózis egy mindennapos természetes állapot, naponta 3-6 alkalommal is átélhetjük a hipnózis állapotát hosszabb-rövidebb ideig, tehát természetesen nem veszélyes. Az is egyfajta hipnózis, ha egy izgalmas könyvet olvasunk, melyben teljesen elmerülünk, és nem érzékeljük az idő múlását.
  • Hipnózisban öntudatlan állapotban fekszem, és nem tudom, hogy mi történik velem? - Csak egy külső szemlélő számára tűnhet öntudatlannak. Az alany mindent hall és érzékel a környezetében. Hipnózis közben csak jól esik becsukni a szemünket, és a terapeuta hangjára, valamint magunkra figyelni

Szeretné megoldani problémáit? Hipnoterápia segítségével kitárul Önnek a legbelső énje és minden kérdésére megtalálhatja a választ! Amennyiben Budapesten keres hipnoterapeutát, bátran forduljon hozzám!