Dr. Szentmiklóssy Margit

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
1024 Budapest, Keleti Károly utca 6. | +36-1-31-63-009 | dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu

Hipnoterapeuta

A hipnoterápiahipnózis a legősibb terápiás módszerek egyike a világon.

A napi pszichoterápiás gyakorlatban közkedvelt módszerré lépett elő!

Megváltozott tudatállapotban, „transzállapotban” áltatában fogékonyabbak a személyek a változásra, fejlődésre, gyógyulásra.

A hipnózis felhasználása a gyógyításban Európa más országaival egybeesően a 19. században kezdődött el Magyar országon is. A 20. század elején a magyar egyetemek orvosi fakultásain már tanították a hipnózist, mint a pszichiátria fontos módszerét : pl. Lechner, Nyírő , Angyal professzorok , -Völgyesi doktor , aki Pavlovval volt kapcsolatban. –Jelen korunkban aztán Mészáros I., Bányai É. professzorok, – Varga K. és munkatársai ELTE) foglakoznak egyre mélyebb és szélesebb körű tudományos kutatásokkal bizonyítva gyógyító hatását, alkalmazásának lehetőségeit egyre szélesebb területekre kiterjesztve. Célja az ember teljes testi, lelki és mentális egészségének javításához, gyógyításához való hozzájárulás.

A gyógyító gyakorlat tapasztalatainak és a tudományos vizsgálatok, kutatások eredményeinek köszönhetően napjainkban már jelentősen csökkent a vele kapcsolatosan számtalan TÉVHIT!
Ma Magyarországon csak a hipnoterápiában is MEGFELELŐEN SZAKKÉPZETT okleveles SZAKPSZICHOLÓGUS és SZAKORVOS végezhet HIPNÓZISBAN TERÁPIÁT!!
Ha megfelelően képzett szakembert választunk problémáink, tüneteink csökkentésére, megoldására,- egészségünk fejlesztésére, gyógyítására, akkor semmiféle veszélyt nem jelent ez a terápiás munka számunkra!