Dr. Szentmiklóssy Margit

Pszichológus. Segítő beszélgetés. Problémamegoldás. Konzultáció.
1024 Budapest, Keleti Károly utca 6.
(A Széll Kálmán téri metró és a 4-es 6-os és 17-es villamos közelében.)
+36-1-31-63-009 | dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu | Kapcsolat: Keressen bizalommal!

A Dívány online oldalán oldalán megjelent cikk:
"Így működik valójában a hipnózis"


A Képmás magazin online oldalán megjelent cikk:
"Ma már nem félnek a hipnózistól az emberek"


Elérhetőségeim:

+36 1 316 3009
(10 és 20 óra között)
1024 Budapest,
Keleti Károly u. 6.

Keressen
bizalommal!

 

"Te magad légy a változás, amelyet látni szeretnél a világban!"
(Mahatma Gandhi)

NLP – Mester

Az 1970-es években született J. Grinder nyelvész és R. Bandler programozó matemetikus professzorok által, majd M.Erickson,- F. Perls,- V.Satír pszichológusok tudásával gyarapítva fejlődött tovább…. Az NLP tapasztalatokra épülő konkrét pszichológiai,pszichoterápiás és kommunikációs technikák rendszere, amely a nyelvhasználatot és a viselkedést tanulmányozza a különböző legjobb eredmények megvalósítására , programozására az élet szinte minden területére vonatkozóan, a saját erőforrásaink feltárására alapozva.
Fő jelszava az eredményesség,- érzékszervi élesség, -rugalmasság. 8 témát/területet követ az NLP technika: mentális kép, -nyelvi modellek,-érzékszervi nyelv,-állapotfiziológiák,-szemmozgások,-módosult tudatállapot,-raport,- keretek és célok. -Az érzékelés, észlelés, gondolkodás,-nyelvhasználat és a tanult sémák megismerésével majd újraprogramozásával dolgozik ez a módszer.

Kedvezően alkalmazzák a humán erőforrások különböző területein. szervezetek, – a személyiség megismerésére, fejlesztésére, -az eredményes kommunikáció fejlesztésére! -Az egészégfejlesztés, -gyógyítás területén az NLP módszerét, technikáit főként az ericksoni hipnózis élményfeltáró elemeivel kombinálják. Az önismereti élményeket kognitív keretbe foglalják össze egy-egy gyakorlattal a pszichés folyamatokat követően. A gyerekkortól napjainkig sokszor öntudatlanul felmerült pozitív-negatív élmények átdolgozása jelenti a munka fő áramát. Sajátos célkitűzések az önismereti munka során: a személyes kompetencia és a szociális átütőerő (social power) növelése, kapcsolati készségeink, meglevő és rejtett kreatív képességeink, célorientált gondolkodás és probléma megoldás képességeink fejlesztése révén adaptívabbá és jövő orientáltabbá válás. (B.Gy.).