Dr. Szentmiklóssy Margit

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
1024 Budapest, Keleti Károly utca 6.
(A Széll Kálmán téri metró és a 4-es 6-os és 17-es villamos közelében.)
+36-1-31-63-009 | dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu | Kapcsolat: Keressen bizalommal!

A Képmás magazin online oldalán megjelent cikk:
"Ma már nem félnek a hipnózistól az emberek"


Elérhetőségeim:

+36 1 316 3009
(10 és 20 óra között)
1024 Budapest,
Keleti Károly u. 6.

Keressen
bizalommal!

 

"Te magad légy a változás, amelyet látni szeretnél a világban!"
(Mahatma Gandhi)

Simonton-féle terápia

A módszert a Simonton házaspár dolgozta ki. Relaxációs és imaginatív elemeket használ ez a széles körben elterjedt terápia. Több évtizedes tapasztalata azt bizonyítja, hogy alkalmas a félelmetes diagnózis, a különféle DAGANATOS (rák) betegség személyes és mélyebb megközelítéséhez, a betegséghez való viszony átformálásához és segítséget ad a gyógyulás útjára találni. Minden más krónikus testi betegség esetén is sikerrel alkalmazható ez a módszer az egyének egyedi személyiségéhez és panaszaihoz módosítva, alakítva a gyógyulás céljából.

A Simonton módszer lényege, hogy a gyógyuláshoz rendszeres gyakorlás útján segítségül hívjuk a test és lélek nehezebben elérhető erőit, forrásait, szakmailag jól kidolgozott módon a megfelelő belső képek megfelelő előhívásával, felépítésével és irányításával, alakításával. Közvetlenül stimuláljuk az immunrendszert, amely pozitív hatást gyakorol a legmélyebb testi, fiziológiai folyamatokra, sejtjeink szintjén is változást teremtve egészségünk újra építésért, egészségünk megszerzéséért!

Alkalmazása: daganatos betegségek valamennyi típusa, -krónikus betegségek , pszichoszomatikus tünetek, és betegségek valamennyi fajtája.

A terápia / tréning heti 1-2 alakalomban 45-50 percben lehetséges. Időtartama személy és problémafüggő. Általában 10-20 alkalom szükséges lehet. Minden terápiás óra csakis az egyes személyek egyedi személyiségéhez és panaszához illeszkedik a terapeuta és páciens együttműködésre képes partneri kapcsolatában.

Napjainkban már nem elégséges a pusztán biológiai-orvosi segítség –amikor erre valóban szükség van-, hanem feltétlenül, elengedhetetenül szükséges a pszichoterápiás segítséget is igénybe venni az orvosi segítség mellett gyógyulásunk érdekében. Felelősséggel tarozunk magunk, családunk és mások iránt.
Tanuljuk meg életünket a kezünkbe venni! Általa akár „csodás” eredmények születhetnek!