Dr. Szentmiklóssy Margit

Pszichológus. Segítő beszélgetés. Problémamegoldás. Konzultáció.
1024 Budapest, Keleti Károly utca 6.
(A Széll Kálmán téri metró és a 4-es 6-os és 17-es villamos közelében.)
+36-1-31-63-009 | dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu | Kapcsolat: Keressen bizalommal!

A Dívány online oldalán oldalán megjelent cikk:
"Így működik valójában a hipnózis"


A Képmás magazin online oldalán megjelent cikk:
"Ma már nem félnek a hipnózistól az emberek"


Elérhetőségeim:

+36 1 316 3009
(10 és 20 óra között)
1024 Budapest,
Keleti Károly u. 6.

Keressen
bizalommal!

 

"Te magad légy a változás, amelyet látni szeretnél a világban!"
(Mahatma Gandhi)

Hasznos tudnivalók! Egyszerű ismeretek érdeklődők számára!

Egyre többen éreznek személyes felelősséget és tenni vágyást egészségügyi állapotukért, magánéleti, munkahelyi, kapcsolati boldogságukért!

A különböző helyzetekből, okokból származó emlékek, fájdalom, félelem, szorongás, stressz, depresszió, pánik, trauma, krízis, az önismeret, az önbizalom, a biztonságérzése, kommunikáció, kapcsolat, konfliktus, a helyes gondolkodás és beszéd problémái gyakran nehezítik életünket, károsítják egészségünket, kapcsolatainkat!

Korunknak tudománya a pszichológia, amelynek folyamatos, lendületes fejlődése által egyre eredményesebben segíthetünk a legkülönfélébb panaszokon, hogy boldogok lehessünk mindannyian! Minden ember képes elsajátítani a kiegyensúlyozott, boldogulásra vezető helyes életszemléletet és gyakorlatot a pszichológus és kliens együttműködő kapcsolatában!

Egyedi személyiségéhez illően segíthetünk minden sajátos testi, lelki,szellemi, panaszán a lelki segítségnyújtás bevált és legújabb,hatékonyabb módszereivel, a rendszerszemléletű, integratív módon használt pszichológia gazdag eszköztárával!

Egészséges, harmonikus, biztonságos életvezetést, élettervezést,életmódot, létmódot tanulhat,reális önismeretének és minden magában rejlő képességének, egyre teljesebb személyiségének fokozatos kibontakoztatásával!

Cikkek listája


Felkészítés gyermekvállalásra

A gyermekvállalás éppolyan félelmetesnek tűnő lépés tud lenni, mint a házasság vagy a felnőtté válás. Ez az élmény bizony már nem kevés felelősséget hordoz magában, egyik napról a másikra gyökeresen megváltoztatja a leendő szülők életét, és olykor csak szakértő pszichológus segítségével állhat helyre a rend.

Bővebben...

Az evési zavarok, és ami mögöttük van

Napjainkban rengeteg embert érint valamilyen evési zavar, melyek közül a két legismertebb típus az Anorexia nervosa és a Bulimia nervosa, melyek megjelenési formája eltér egymástól, azonban a cél mégis ugyanaz – a karcsúságot elérni.

Bővebben...

Egyre tornyosuló problémák? Van megoldás!

Az életben számtalan problémánk merülhet fel, amelyek megnehezíthetik az előre haladást. Ezek a gondok nagyon sokfélék lehetnek, az élet minden területén felbukkanhatnak.

Bővebben...

Párkapcsolati tanácsadás: Vajon beválik?

Úgy érzi, hogy a párjával már jó ideje nem találják meg a közös hangot? A szerelem helyét átvették a mindennapos problémák? Azok a tulajdonságok, amiket egykoron megszeretett szíve választottjában már inkább ellenérzéseket váltanak ki? 

Bővebben...

Segítség a dohányzásról való leszokáshoz

A dohányzásról való leszokásnak számtalan módszere ismeretes, sokuk akár önállóan is végezhető. Azonban vannak esetek, melyeknél jobb felügyelni a dohányzás gyógyításának menetét, illetve vannak személyek, akik csak külső segítséggel képesek megszabadulni káros szokásaiktól. 

Bővebben...

Mi is az a hipnoterápia?

hipnoterápia egy régóta alkalmazott terápiás módszer, mely számos különböző pszichés problémára nyújthat megoldást. A hipnoterápia lényege, hogy a hipnózis ideje alatt egy megváltozott tudatállapotba vezeti be a pácienst, aki módosult tudatállapotba kerül, mely nagyon mély nyugalmi, alváshoz közeli, kellemes állapot. 

Bővebben...

Mi is az a kognitív viselkedésterápia?

kognitív viselkedésterápia lényege, hogy az emberek különböző eseményekre való reakcióját és viselkedését meghatározza az egyéni szemléletmód és a hiedelmek. Ugyanarra az eseményre minden ember máshogy reagál, mást jelent számára. 

Bővebben...

Mi az autogén tréning, és hogyan segít?

Az autogén tréning egy relaxációs gyakorlat, mely hasonló a meditációhoz. Ez a módszer kiváló eszköz az ellazulásra, a feszültség oldásra, arra, hogy lerázzuk magunkról a stresszt, felkészítsük magunkat egy előttünk álló, nagyobb koncentrációt igénylő feladatra vagy egyszerűen csak kikapcsoljuk a világ zaját és csendet teremtsünk a fejünkben. 

Bővebben...

A relaxációs és szimbólumterápia hasznossága

relaxációs és szimbólumterápia az életünk során szerzett, képekbe formálódott élmények, feszültségek, problémák feloldását segíti tudatállapot változás útján.

Bővebben...

Amit a depresszióról és kezeléséről tudni érdemes

A depresszió napjainkban sajnos már egyre gyakoribb mentálhigiénés betegség, amelyet nem szabad szégyellni vagy eltitkolni, hanem minél hamarabb segítséget kell kérni a depresszió kezeléséhez

Bővebben...

Mit érdemes tudni a pánikbetegségről?

A pánikbetegség egy manapság sokat hallott és sajnos sokakat érintő probléma napjainkban. A pánik kezelésére számos mód van, gyógyszeres és terápiás jellegű egyaránt.

Bővebben...

Ami megmérgezheti a mindennapokat: a szorongás

Amennyiben valaki néha megijed bizonyos helyzetektől, esetleg nehezen veszi rá magát arra, hogy megtegyen valamit, még nem feltétlenül van baj.

Bővebben...

Az önbizalom megtalálásának fontossága!

A mai világban egyre nagyobb problémát jelent az önmegvalósítás és az önfejlesztés hiánya. Ez a jelenség nem csak a fiatalok körében érzékelhető, de gyakran fiatal korra eredeztethető vissza az oka.

Bővebben...

Mitől más egy pszichológus tanácsa, mint egy baráti tanács?

Egy pszichológus tapasztaltabb a pszichológiai problémák megoldásában. A titoktartás, az objektivitás lehetősége, a szakmai biztonság és a pszichológiai képzettség miatt élveznek előnyt a pszichológusok

Bővebben...

Ne féljük pszichológushoz fordulni!

Napjainkban már egyre természetesebb dologgá válik a pszichológushoz járás. Ahogyan a nyelvtanulásban, mobilunk, számítógépünk, vagy autónk használatában is a megfelelő szakember segít abban, amit magunktól nem tudnánk. 

Bővebben...

A leggyakoribb pszichológiai problémák – a szorongásos zavarok

A szorongásos zavarok  fordulnak elő leggyakrabban a világon. Minden negyedik ember szorong kisebb-nagyobb mértékben, azonban nem minden ember képes felismerni saját magában ezt a problémát.

Bővebben...

A generalizált szorongásos zavar...

A Generalizált Szorongásos Zavar az egyik főbb fajtája a sokféle szorongásos zavarnak; tartós, koncentrált szorongást jelent. Egyszerre több tünete van, amely nem csupán egy tárgyra, vagy tünetre vonatkozik. Ezek a személyek szinte mindenre szorongással reagálnak.

Bővebben...

Secifikus fóbiák

Gyakran fordul elő, hogy valamely személy, bármely számára jellemző tárgytól, jelenségtől, vagy különböző helyzetektől irracionálisan nagyon fél. Félelmét önmaga sem érti és érdemlegesen nem tudja megmagyarázni miért is van, honnan is eredhet.

Bővebben...

Mi az agorafóbia?

Egyes személyekből  a nagy terek félelmet váltanak ki. Valótlanul, oktalanul  félnek és maguk sem értik és tudják megmagyarázni mitől is jön elő belőlük ez a nagyon kellemetlen érzés alkalmanként.

Bővebben...

A kapcsolati feszültség gyengíti az immunrendszerünket

Az emberi kapcsolatainkban átélt idegesség, aggodalom krónikus stressz faktorként működik és gátlást okoz immunrendszerünk egészséges, természetes működésében!

Bővebben...

Párkapcsolati tanácsadás Budapesten: adjon még egy esélyt társának!

Egy párkapcsolatban a kisebb-nagyobb nézeteltérések elkerülhetetlenek. A fontos az, hogy ezeket a problémás helyzeteket a felek meg tudják beszélni egymással. Sajnos több olyan párkapcsolat is van, ahol ezeket a szituációkat nem tudják megfelelően kezelni a felek, emiatt előbb vagy utóbb elmérgesedik kettőjük között a viszony.

Bővebben...

Mikor forduljon pszichológushoz?

Az emberek többsége azt gondolja, hogy csak nagyon szélsőséges esetben, súlyos mentális betegségekkel lehet pszichológushoz fordulni. Valójában ez nem igaz: pszichológust több esetben is fel lehet keresni, amivel mindenképp érdemes élni, hiszen az, hogy bárki korlátok nélkül beszélhet egy szakemberrel, már önmagában óriási segítséget jelent.

Bővebben...

Pszichoszomatikus panaszok gyógyítása klinikai szakpszichológussal

Pszichológiai értelemben az egészség elsősorban pszichoszomatikus egészséget jelent. Eszerint a betegség valójában egy egyensúly nélküli helyzet, ami sorsfordító életesemények, belső lelki folyamatok, vagy mindezek együttese és kölcsönhatása miatt alakul ki.

Bővebben...

Életvezetés, life coaching szakpszichológussal

Sok emberrel előfordul, hogy megváltozott élethelyzetekben nem tudják, hogyan cselekedjenek, ahhoz, hogy végül a kialakult szituációból jól jöjjenek ki. Legyen szó szakmai kudarcról vagy munkahelyi feszültségről, rengeteg ember nem tudja ezeket a helyzeteket megfelelően kezelni.

Bővebben...

Mi a relaxációs és szimbólumterápia?

A szimbólumterápia elsősorban relaxációra épül. Életünk során szerzett élményeink képekbe formálódnak, az autogén tréning gyakorlataival korábbi élményeket lehet felidézni.

Bővebben...

A hipnoterápia

Pontosan mi is ez, és hogy zajlik? Mikor érdemes belevágni a hipnoterápiába? Kiknek ajánlott?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ a hipnoterápiát érintő, összefoglaló cikkünkben.

Bővebben...

Miért hasznos az önismeret?

Az önismeret, a valódi, alapos, mélyreható önismeret egy egész életet végigkísérő kihívás. Többet jelent annál, mint hogy fel tudjuk sorolni a jellemző személyiségjegyeinket vagy el tudjuk dönteni, mivel szeretnénk foglalkozni.

Bővebben...

Pszichoterapeutával a tanulási nehézségek ellen

Minden gyermek, fiatal kerülhet olyan helyzetbe, amely miatt nehézkessé válik számára a tanulás, problémás lesz a koncentráció. Ennek oka lehet akár kellemetlen esemény, baleset vagy bármilyen más trauma, amely megnehezíti ezáltal a gyermek számára a tanulási folyamatot.

Bővebben...

Alvászavarok terápiája

Mindenki számára fontos a kiegyensúlyozott alvás. Ha álmatlanok az éjszakáink, sokat forgolódunk, nehezen és keveset tudunk pihenni, az a mindennapi életre is rányomja a bélyegét. Fáradékonyabbak, ingerültebbek leszünk és ezt környezetünk is megsínyli.

Bővebben...

A meditáció ereje

Napjaink gondokkal terhelt modern emberének a meditáció annyit jelent, mint egy sivatagi élőlénynek a három napos kóborlás után útjába akadó oázis. A meditáció egy korty menekülés, felüdülés, feltöltődés.

Bővebben...

Miért fontos a helyes önbizalom?

Az önbizalom életünk minden területére kihat, mértéke érezhető a beszédünkön, mozdulatainkon és alapjában véve a kisugárzásunkon. Életünk során meghatározó szerepet tölt be abban, hogy egyes döntéseket hogyan kezelünk. Tehát, hogy képesek vagyunk-e meglépni adott dolgokat, és bízni annyira önmagunkban, hogy magabiztosan tehessünk saját boldogulásunkért.

Bővebben...

Nem tud szabadulni a félelmeitől?

A félelem természetes reakció – ez védi meg az embert attól, hogy komoly negatív következményekkel járó tetteket vigyen véghez. Azonban van az a pont, ahol félelmeink már nagyobb mértéket öltenek, mint az egészséges lenne, esetleg még a hétköznapok tevékenységeit is megbénítják.

Bővebben...

Lépjen minél könnyebben a daganatos betegségek gyógyulásának útjára!

Komoly egészségügyi problémával küzd, és igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy nagy eséllyel gyógyulhasson? Nehezen birkózik meg nehéz helyzetével, ezért megbízható segítséget keres?

Bővebben...

Mélypont a magánéletben? A párkapcsolati terápia segít a problémák megoldásában!

Akik párkapcsolatban élnek, tapasztalhatják, hogy vannak olyan időszakok, mikor érzelmeiket igencsak próbára teszik a különböző konfliktusok, problémás szituációk, de a másik iránti szerelem és szeretet minden akadályt legyőz. Vannak azonban olyan párok, akik nem tudják könnyedén túltenni magukat bizonyos helyzeteken, például egy megcsaláson.

Bővebben...

Kezelje a függőséget egyszerűen és gyorsabban, szakember segítségével!

Nem tud elszakadni rossz szokásától, és egyre több problémája adódik miatta? Nem szívesen beszél erről családtagjaival és barátaival sem? Netán valamelyik ismerősének szeretne segíteni, mert látja, hogy nagy nehézségekkel küzd?

Bővebben...